Başarılı Almanca Almanya'da - Münih'te Almanca Kursları

  
Münih'te Almanca Kursları

    
ASL
 
Uluslararası Dil Okulu
Deutsch English Français Español Italiano Português Brasileiro Svenska Polski Русский 日本語 中文 Türkçe 한국어


Almanya’da Yüksek Öğrenim ve Dil Kursu İçin Gerekli Vize’yi Nasıl Alabilirim?


              

           


    ASL, gayet tabii burada Almanca öğrenmek isteyen  öğrencilere vize almalarında yardımcı olur. Ama aşağıdaki önerileri ve yol gösterici bilgileri dikkate alırsanız, birçok soru belki önceden cevaplanmış olur:

    Ama kim, Almanya’da öğrenim görmek istiyor ve Avrupa Birliği’ne ya da Avrupa Ekonomisi’ne bağlı olmayan bir ülkeden geliyorsa, vizeye ihtiyacı vardır. Yalnız, Avusturalya, Japonya, Kanada, İsrail, Yeni Zelanda, Amerika Birleşik Devletleri, İsviçre, Honduras, Monako ve Sen Maren’den gelen kişilere ayrıcalık tanınmaktadır.Vizeden kastımız herhangi bir vize değil. „Turist Vizesi“sonradan  Öğrenci Vizesi’ne çevrilemez. Turist olarak Almanya’da öğrenim yapamazsınız. Bu nedenle: Vize’den ne kastedildiğine özellikle dikkat etmek gerekir.

    Yurt dışında öğrenim görenler ve öğrenime başvuranlar için üç çeşit vize tipi vardır:

    - Bir dil kursu vizesi, sonradan öğrenci vizesine dönüştürülemez,
    - bir öğrenim için başvurma vizesi, önce üç ay için geçerlidir ve
    - bir Almanca dil kursuna devam edildiğini gösteren belge ile bu 18 aya kadar uzatılabilir.
    - Eğitim amacıyla verilen vize, bir yıl geçerlidir. Bu vizeyi alabilmek için,
    - Alman yüksek okulundan ya da bir Studienkolleg’den izin belgesi ve
    - Almanya’da bulunan süre içerisinde, kalanın, her türlü giderinin karşılandığını gösteren
    garanti gereklidir.
    - Au-Pairs için: Bu vize, bir yıl Almanya’da bulunduktan sonra, öğrenim ön hazırlıkları için   
    - gerekli dil kursu vizesine çevrilebilir, eğer bir üniversite öğrenimi için gerekli şartlar yerine
    getirilirse.

    Bir öğrenim başvuru vizesi için aşağıdaki şu belgeler gereklidir:

    - Geçerli bir pasaport
    - Vesikalık Fotoğraflar
    - Orta öğrenimin tamamlandığına dair, Almanya’da da geçerli olan bir belge (Lise diploması
    ya da benzeri
       belge). Diplomanın geçerliliği yetkili makamdan
    (Zeugnisanerkennungsstelle) tasdik   edilmelidir.
    - Bir dil kursuna başvuru belgesi
    - Şimdiye kadarki öğrenim belgeleri
    - Ve bir yıl boyunca bütün giderlerin karşılandığına dair belge 

    Öğrenim amaclı vize almak için, ayrıca, gidilecek yüksek okul ya da Studienkolleg’e giriş belgesi de gerekmektedir. Bazı durumlarda okulun, bütün başvuru belgelerinin tamam olduğunu onaylaması yeterlidir.

    Vize almak için ülkenizdeki Alman Konsoloslukları ya da Büyük Elçilikleri’ne başvurunuz. Başvuruyu vakitlice yapmanız önerilir. Oradaki yetkililer tarafından, başvuru şartları hakkında size aydınlatıcı bilgi verilecektir.

    Daha fazla bilgi için ASL’e de başvurabilirsiniz. ASL’de bir dil kursuna kayıt yaptırıp ödeme yaptıktan sonra, bizden bir onay alacaksınız. Bu belgeyi, vize almak için başvuruda bulunduğunuzda diğer gerekli belgeler ile birlikte ilgililere veriniz. Böylece büyük bir olasılıkla, ülkenizdeki Almanya temsilciliklerinden gerekli vizeyi alırsınız. Herşeye rağmen vize alamazsanız, gayet tabii ödediğiniz kurs ücreti az bir çalışma masrafı dışında geri ödenir. Kursa başlama tarihinin ertelenmesi de mümkündür ve bu ücretsizdir.