Lär dig tyska i Tyskland - Tyska kurser i München

Tyska kurser i München
    
ASL
 
   Internationell Språkskola
Deutsch English Français Español Italiano Português Brasileiro Svenska Polski Русский 日本語 中文 Türkçe 한국어


Hur kan jag få ett visum för att bo och studera tyska i Tyskland?

 

              

           


    ASL hjäler utländska studenter att ha kvar sitt visum. Men det finns flera frågor som kan besvaras på förhand om följande råd noga observeras:

    Du behöver ett visum om du kommer från ett land som ligger utom EU och vill studera i Tyskland. Det finns dock ett undantag från denna regel om du kommer från Australien, Japan, Kanada, Israel, Nya Zeeland, USA, Schweiz, Honduras, Monaco och San Marino. Var aktsam: Alla visum är inte likadana. Ett "turistvisum" kan omvandlas till ett "studentvisum" och som en turist har du inte tillstånd att studera i Tyskland. Så därför att det viktigt att uppmärksamma ordet som kommer framför ordet visum.
    Det finns tre olika typer av visum för internationella studenter:

    - ett visum för språkkurs, vilket inte kan därefter omvandlas till ett studentvisum. Detta visum är enbart giltigt under kursens gång.
    - ett tre-månaders ansökan om studera visum, vilket är giltigt om du inte redan har blivit antagen till ett univeristet. Efter antagningen måste det så fort som möjligt omvandlas till ett tillstånd för residenta utländska studenter som skall studera. Detta görs vid utrikespolitiska departementet.
    -ett visum för utländska studenter med ambition att studera, detta är giltigt under ett år. För att få behålla detta visum måste studenten kunna visa på ekonomiskt stöd under hela studieperioden.
    -visum för au-pairer. Efter ett år i Tyskland kan ett visum för au-pairer omvandlas till ett visum för förberedande språkkurser för studier vid univeristet.

    För att ansöka om ett visum finns det ett krav på följande dokument:

    -ett giltigt pass
    -passkort
    -betyg eller diplom från gymnasium som godtas för ansökan till universitet
    -bevis på tidigare akademiska prestationer
    -bevis på att en språkkurs är bokad
    -bevis på att det finns ekonomiskt stöd under ett helt år


    Ett besked från antagningen vid universitetet är också nödvändigt vid ansökan om visum för studier. Det räcker vanligtvis med en konfirmation från universitet att alla ansökningsdokument har kommit in till dem.

    Ansökan om visum skall skickas in till tyska ambassaden eller tyska konsulatet i ditt hemland så fort som möjligt. Vidare information kan du av tyska ambassaden eller konsulatet.

    Om du har några frågor så kontakta oss på ASL. Vi skickar en konfirmation direkt till dig efter du har bokat en språkkurs hos oss. På så sätt kan du snabbt ansöka om visum. Om det skulle vara så att du inte får ett visum, betalar ASL tillbaka din avgift för språkkursen - ASL behåller en mindre serviceavgift. Om du vill skjuta fram din kursstart går detta givetvis bra och är gratis.